
NABIAŁ

Tornado
Od lat to masełko smakuje naszym z naszym chlebem, a twarożek kocha rysińskie rzodkiewki. Ten nabiał to nie tylko mleko, masło i sery na półce w lodówce, to przede wszystkim składnik naszych ciast, lodów i bułeczek.
Serownia Podłazy
Pani Beata i jej smakowite sery o wdzięcznych imionach: słodkawy ementaler Konstanty, młody Antoni, czy piwny Szwejk. Doskonałe w swej różnorodności i wyrazistym smaku.
Sery Hrabiny
Gospodarstwo ze Ślesina, kontynuujące tradycje i dobre prektyki hrabiny Ameli Potulickiej, która zarządzała wzorcowo majątkiem w czasach, gdy rolą hrabiny było używać soli trzeźwiących i mieć globusa. Dziś ze Ślesina mamy pyszne sery długodojrzewające i przetwory z karpia.
Włoskie sery
Owcze pecorino, cacciocavallo stagionato... z małych alpejskich gospodarstw zaprzyjaźnionych z Giulianą, która tłoczy dla nas oliwy i jest siostrą Valentiny, do której winnicy trafiliśmy podróżując skuterem bez paliwa przez park Gargano... to skomplikowane, ale pyszne.
